Så döljs stygnen vid ansiktslyft

När det gäller medicinska stygn och att sy för att huden ska läka ihop efter en operation krävs andra försiktighetsåtgärder än vid vanlig sömnad. Det krävs också andra redskap och en hel del desinficering av ytor och samtliga operationsredskap som nålar, knivar och saxar. Här kan du läsa mer om hur stygnen döljs vid ett ansiktslyft samt vart du kan vända dig om du vill genomgå ett ansiktslyft.

Osynliga stygn

När det gäller ansiktslyft och skönhetsingrepp överlag är det önskvärt om stygnen inte syns överhuvudtaget. Ett lyckat resultatet ska dessutom helst se så naturligt ut som möjligt så att det rentav inte går att märka att personen ifråga har genomgått en plastikoperation. Det finns en hel den information om ansiktslyft på https://citadellkliniken.com/ där du både kan läsa mer om själva ingreppet och boka tid för en konsultation. På https://citadellkliniken.com/ kan du också hitta öppettider och kontaktuppgifter till Citadellklinikens kliniker i Landskrona och Malmö. Du kan också välja andra metoder än ansiktslyft för att strama upp huden i ansiktet med hjälp av stygn. Till exempel är trådlyft ett enklare ingrepp som inte kräver narkos.

Så går ett ansiktslyft till

Själva snitten som läggs för att lyfta och strama upp huden läggs medvetet på ett sätt så stygnen sedan inte ska synas. Snitten läggs därför bakom öronen, i hårfästet samt runt öron och tinning. Huden frigörs och sträcks bakåt och uppåt vid operationen som utförs under narkos. Ingreppet tar endast 2-3 timmar och ärren är nästintill osynliga. Patienten får ett kylförband runt ansiktet och måste tillbringa natten på kliniken. Förbandet sitter kvar den första veckan och efter cirka två veckor plockas stygnen bort. Det är vanligt med smärta och blåmärken under ett par veckors tid, men det kan avhjälpas med smärtstillande tabletter och kylförband. Citadellkliniken rekommenderar också att du inte utsätter dig för kraftig ansträngning och det är vanligt att man är sjukskriven cirka två veckor efter ingreppet. De allra flesta är mycket nöjda med resultatet efter ett ansiktslyft och resultatet börjar synas direkt. Till skillnad mot ett trådlyft som håller i 1-2 år är resultatet av ett ansiktslyft bestående, men huden påverkas fortfarande av åldrande.

Sömnad