Sömnad för huden

Det är inte bara kläder som sys idag, numera kan du även sy i huden för att få ett stramare utseende. Dagens skönhetsbehandlingar är betydligt mer avancerade än gårdagens men å andra sidan är det lättare att göra sig fin utan att behöva ta till kniven. Idag kan du till exempel ”sy” i huden och strama upp den med trådlyft och naturligtvis de gamla hederliga ansiktslyften där man stramar upp huden ovanför pannan och syr fast den.

Tänk på att behandla huden väl

Förvisso kan du få det perfekta slutresultatet med trådlyft och ansiktslyftning men det gäller också att ta hand om huden däremellan, både före och efter. Med hudvårdsprodukter från Medik8 kan du vara säker på att få ett gott resultat och kanske du känner efter några års användning att Medik8 räcker för att du ska känna dig fräsch och fin.

Trådlyft – så går det till

Med trådlyft kan du lyfta hängig hud varsomhelst på kroppen och i ansiktet. de flesta som gör ett trådlyft gör det i ansiktet eller på halsen för att strama upp och föryngra utseendet. Trådlyftet går ut på att en mycket tunn PDO-tråd som sedan drar upp och långsamt bryts ned allteftersom kroppen själv reagerar med att producera mer kollagen och blir elastisk. Resultatet blir naturligt och du ser inte ut som om du hade stått i motvind, något som tyvärr kan ske när du går till en läkare som gör ett traditionellt ansiktslyft. Efter behandlingen kan du snabbt återgå till ditt vanliga liv, men det är viktigt att ta väl hand om huden och kanske använda hudvårdsprodukter från Medik8 för att förlänga resultatet.

Ansiktslyft

Ett vanligt ansiktslyft har funnits i många decennier redan men däremot har teknikerna utvecklats. Precis som med vanlig sömnad där det finns otaliga varianter för att skapa ett plagg så går det att göra ett yngre utseende på flera sätt. Många väljer att använda botox och fillers istället för att sy ihop huden på olika ställen och riskera fula ärr, men dagens plastikkirurger har också lärt sig ett och annat sedan 80- och 90-talen. Bland annat används idag trådar som är nedbrytbara och som gör att ärren blir mycket tunnare än förr i tiden. Att sy ihop hud för en läkare är ett riktigt hantverk och det krävs mycket noggrannhet för att resultatet ska bli snyggt.

Sårlim och sårtejp

Precis som inom sömnad finns det en enkel teknik som man kan använda sig av om man tycker att suturering inte är att föredra. Det kallas sårlim och sårtejp och är ett alternativ om såret är litet. Det är som det låter ett lim och en tejp avsedda för sår och öppningar i huden för att skynda på läkningen. Ofta används den här typen av produkter efter att man sytt i huden, för att hålla igen såret ännu mer, speciellt på ställen som tänjs ut fortare, som händer och fötter eller på ryggen. Metallclips ska undvikas eftersom det kommer att bli små fula prickar utanför ärret om de används.