Sy personliga kläder

En utmaning med sömnadsprojekt kan vara att göra dem så personliga som möjligt. Man vill sätta sin egen prägel på plagget samtidigt som det ska vara modernt. Att beställa kläder med tryck för att sedan sy om dem till din egen stil är en rolig idé. Du kan även göra om gamla kläder och skapa helt nya av dem.

Plagg med tryck

Ett sätt att göra dina sömnadsprojekt mer personliga är att komplettera dem med ett eget tryck. Det finns ett tryckeri i Stockholm som tar emot beställningar på textiltryck och levererar över hela landet. Du väljer själv vilket tryck du vill ha och vilken textil som ska tryckas. Textiler som du kan välja på är exempelvis t-shirts, tröjor eller väskor. Genom att köpa ett plagg i en större storlek får du utrymme att sy om plagget och ändra dess passform så som du vill ha det, samtidigt som den har ditt alldeles egna tryck. Plagget blir personligt på flera sätt och kan vara ett fantastiskt sätt att utveckla dina projekt.

Upcycling

Att sy om kläder ligger verkligen i tiden då det är både miljövänligt och ett sätt att få utlopp för kreativiteten. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna men om du får idétorka så kan det vara hjälpsamt att ta en titt på sociala medier. Där finns mängder av tips på hur du kan göra om gamla plagg så att de blir som nya. Du kan exempelvis ta ett par jeans och klippa av benen för att sy om dem till en kjol.