Hitta gratis symönster på nätet

Älskar du sömnad men grämer dig lite över att mönster är så dyra att köpa? Visste du då att det finns massor av gratismönster att ta del av på nätet? Kanske det låter som en svår sak att göra pappersmönster av mönster du hittar online? Det är det inte, allt du behöver är nämligen bara kopieringspapper och en skrivare.

Så skriver du ut mönster från nätet

Fler och fler upptäcker sömnad som fritidsintresse, något som gör att nätet svämmar över av spännande mönster. Det kan dock verka krångligt att få ut ett helt stort pappersmönster från nätet, men det är faktiskt ganska lätt. Det du gör är att skriva ut mönstret i delar på kopieringspapper för att sedan tejpa ihop dem. Vill du ha ett smidigare mönster kan du sedan föra över mönstret på vanligt mönsterpapper, men det går naturligtvis också bra att använda kopieringspappret.

Stor variation på mönster

En annan fördel med att leta mönster på nätet är att du kan komma över mönster från hela världen. Det gör att du enkelt kan skapa unika och spännande plagg vid symaskinen. I tider där vi bör tänka över vår konsumtion är det ett bra alternativ att sy dina egna kläder när du är sugen på något nytt. Ett extra plus för miljön blir det dessutom om du köper dina tyger i andra hand.