Anordna en syjunta

Tycker du och dina vänner om att sy? Eller tycker du om att sy och vill hitta fler likasinnade vänner? Då är det helt klart dags för dig att anordna en syjunta. Det kanske låter gammalmodigt, men är helt enkelt ett tillfälle där ni träffas och syr tillsammans samtidigt som ni har det trevligt och umgås.

Hur går en syjunta till?

Det finns inga regler om hur en syjunta ska gå till. Det viktigaste är att ni alla tycker det är trevligt. Ni kan sy på ett visst tema. Gör gärna det hela lite trevligare genom att avsluta med att glas vin.

Beställ hem vin från Vinoteket för att få det smidigt direkt hem till dörren. Där finns ett brett utbud av olika viner och du får både snabb leverans och fri frakt. Att slippa bära hem tunga vinflaskor och passa Systembolagets öppettider är mycket bekvämt. Tänk bara på att ingen under 20 år får bli bjuden på vin.

Har du tillräckligt med plats kan du absolut anordna en syjunta hemma hos dig. Om du bor trångt kan du hyra en lokal ni kan vara i. Smidigast är om ni syr för hand, så att alla slipper bära med sig en symaskin varje gång. Du kan dock ha en eller två maskiner till förfogande.